Een geheel Boheems programma! Daar past maar één soort koek bij: koláce. Een origineel Boheems recept met een gistdeeg bodem, maanzaad, povidl (pruimenmoes) en kwark, heerlijk. Iets bewerkelijker dan anders, maar groot succes. Origineel zijn dit koffiebroodjes, voor zoveel bezoekers bakte ik het als plaatkoek. Voor 1 bakplaat: 1 pak witbroodmix (of mix voor pizzabodem – in elk geval gistdeeg, en zonder kruiden of specerijen) met 2 dl water, 70 gram suiker, geraspte schil van 1 citroen (of sinaasappel) en 80 gram gesmolten boter kneden en laten rijzen. Drie vullingen maken. 1-kwarkvulling: 60 gram boter met 180 gram suiker romig kloppen. 50 gram kwark, 2 eidooiers, 30 gram maïzena en 1 eetlepel rum toevoegen, op het laatst 2 stijf geklopte eiwitten er door spatelen. 2-maanzaadvulling: 150 ml kokende melk op een mengsel van 150 gram maanzaad en 50 gram suiker gieten. 3-pruimenmoes: 200 gram gedroogde pruimen laten wellen en tot moes roeren (of: ik had het nog in huis: een potje povidl uit Tsjechië). Gistdeeg uitrollen, hierop de pruimenmoes uitsprijden en daarover heen de andere twee vullingen verdelen zodanig dat elk stukje ook de twee andere vullingen heeft. Circa 20 minuten bakken bij 200 graden.