
Oktober is de maand dat de kweeperen rijp zijn. Tja, dan kan het haast niet anders of u kreeg de heerlijke membrillo. Veeg het dons van de kweeperen. Schil en ontklokhuis ze. Doe alles (!) in de pan, water erbij en ongeveer 45 minuten laten koken. Beetje laten afkoelen. Haal de vruchten uit de pan en pureer het vruchtvlees. Weeg de vruchtenmoes en voeg een gelijke hoeveelheid suiker toe. Doe dit mengsel in een pan met een dikke bodem. Kook het geheel totdat het een zeer stevige massa is die gemakkelijk van de bodem van de pan loslaat. Tijdens het roeren moet de massa niet meer teruglopen naar de bodem van de pan. Dit duurt zeker een half uur. De massa gaat als het ware ploppen en hier is het zaak om handen en armen goed te beschermen. Stort de ingedikte massa op een bakblik. Na het afkoelen moet de massa stevig zijn en niet plakken. In stukjes snijden en met een walnoot decoreren. Zoet, maar lekker!









